vineri, 31 decembrie 2010

Vedete care mananca raw vegan food

Printre celebritatile care militeaza pentru "o viata raw" se numara
Amanda Seyfried,
















Woody Harrelson,
















Alicia Silverstone,
















Robin Williams














Bryan Adams.














Brad Pitt
















Recunoasterea hollywoodiana a acestei diete a venit dupa un interviu acordat de catre Amanda Seyfried revistei Esquire, interviu in care povestea cum isi "curata organismul lunar", timp de o saptamana, mancand numai fructe, legume si cereale crude.
Pentru ca despre asta este vorba - singura regula a dietei raw vegan e sa nu gatesti nimic cu ajutorul focului.
De aceea i se mai spune pe la noi si bucataria fara foc, dar e un termen relativ, care nu reusesete sa inglobeze si "dimensiunea vegana" a problemei.
Adica, lactatele si carnea ies din discutie daca vrei sa arati ca superbele Demi sau Amanda.
De ce as arunca cratita pe geam?
"Nu numai ca mancarea gatita nu e prea hranitoare, dar contine si multe toxine. Oamenii de stiinta suedezi au descoperit recent ca daca incalzesti carbohidratii, ei elibereaza o toxina care este prezenta si in apa ce nu e potabila, iar aceasta din urma are un nivel mult mai scazut de toxina decat carbohidratii gatiti", explica Jinjee Talifero, coautor al cartii "The Garden Diet", pentru healing.about.com.
"Daca mananci cu cap (adica planificat, cu ajutorul unui nutritionist sau medic - n.r.) hrana cruda, negatita, vei beneficia de mai multe vitamine si nutrienti, dar iti vei micsora considerabil aportul de toxine si calorii.
Pe termen lung, asta se traduce printr-o crestere a energiei si a rezistentei la boli", adauga Talifero.
Ce-i prea mult si crud strica?
"Studiile realizate pana acum arata ca o dieta 100% bazata pe «alimente crude» e folositoare pe o perioada scurta, dar poate deveni problematica daca e tinuta un timp indelungat.
De asemenea, acest tip de dieta nu este indicat copiilor, femeilor insarcinate sau celor ce alapteaza, bolnavilor anemici si celor cu risc crescut de osteoporoza.
Un studiul al Universitatii din Washington a aratat ca «dieta cruditatilor» este asociata cu densitate osoasa scazuta, deficit de Ca, Fe, B12 si proteine", explica doctorul Alina Bujor, specialist in nutritie si anti-aging.
Ce sa fac ca sa arat si eu ca Demi?
Impune-ti ca macar o saptamana pe luna sa tii o dieta raw vegan.
Pielea se va curata de iritatii, nu vei mai avea probleme cu digestia, in timp, celulita o sa dispara si, odata cu ea, ridurile si kilogramele in plus.
Detoxifierea se produce pentru ca nu mai exista toxine provenite din carne si lactate care sa perturbe metabolismul.
Dar, ai grija, asta nu inseamna ca in restul lunii poti da iama in tot ce doresti.
Impune-ti unele restrictii daca vrei sa arati... hollywoodian style. Acestea ar fi: porc doar o data pe saptamana, vita (dar si "popularul pui") de maximum doua si in rest peste, creveti si fructe de mare cat cuprinde.
Nu uita... mananca cat mai multe legume, fructe si cereale crude sau neprocesate si mai putina hrana gatita.
Te costa mult sa mananci raw vegan?
"Totul depinde de anotimp. In decursul unei saptamani de vara, cand consumam (eu si familia mea) doar crud, cheltuim cam 30-50 lei/persoana, si in asta includ fructele proaspete si cateva legume cumparate de la piata, cam la doua zile.
In general, mancarea cruda este foarte satioasa, si nu-ti permite sa consumi in exces, si asta datorita faptului ca folosesti cantitati mari de seminte incoltite, diverse feluri de nuci inmuiate si legume radacinoase.
Iarna costurile nu se ridica la mai mult, adica ajung poate la 50 lei/persoana
", .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu