duminică, 23 noiembrie 2014

Ouale de prepelita si beneficiile facatoare de minuni ale acestora



Cel putin 12 motive pentru a consuma oua de prepelita

- Vrei sa scapi de problemele tractului digestiv si a ulcerului?

-Vrei sa ai un sistem imunitar mult mai puternic?

-Vrei sa ai o memorie si o concentrare foarte buna si o mai buna functionare a sistemului nervos?

- Vrei sa scapi de anemie?

-Vrei sa scapi de toxinele si metalele grele din sange?

-Vrei sa provoci eliminarea si sa previ aparitia pietrelor localizate in rinichi sau vezica biliara?

- Vrei sa tratatezi tuberculoza, astmul bronsic si diabetul?

-Vrei sa intarzii imbatranirea, sa ai oase si vase de sange mai puternice, sa reduci durerile articulare si sa ai un auz si o vedere mai buna?

- Vrei ca copilul tau sa aibe mai putine boli infectioase?

- Vrei (in cazul barbatilor) sa ai o potenta si o fertilitate mult mai buna?

- Vrei sa ai mai multa putere/forta de munca si mai multa energie?

- Vrei (in cazul femeilor) sa nu mai ai dureri menstruale?

Daca ai rapuns afirmativ la una din intrebarile de mai sus inseamna ca AI NEVOIE DE OUA DE PREPELITA!

Desi sunt mai mici decat ouale de gaina, cele de prepelita au o valoare nutrittionala de patru ori mai mare, contin numeroase vitamine si minerale si colesterol "bun".

La continutul de minerale si vitamine, comparatiile nu-si au rostul: de 6 ori mai multa vitamina B1: Supranumita si “vitamina bunei dispozitii” sau “vitamina performantei intelectuale”, vitamina B1 (tiamina) este indispensabila sanatatii fizice si psihice, avand efecte benefice asupra sistemului nervos, dar si la nivelul muschilor si chiar al inimii.
Cum se manifesta carenta de vitamina B1?
Carenta tiaminei se manifesta prin stare de oboseala, lipsa senzatiei de odihna la trezirea de dimineata, dezechilibre ale metabolismului glucidic cu acidoze grave care afecteaza functia musculaturii scheletice si a sistemului cardiovascular, acumularea acidului lactic si piruvic,in sange si tesuturi, si care in final se elimina prin urina etc. Carenta de vitamina B1 duce la boala Beri-Beri.
Boala se manifesta la sugar in primele 6 luni de viata prin: hiporeflectivitate, tahipnee, varsaturi, diaree, tahicardie, hepatomegalie, paloare, astenie etc.
La copil se intalneste strabismul, mersul dificil, depresie, scaderea acuitatii simturilor, astenie, scaderea capacitatii de memorare si de activitate fizica, tulburari de personalitate si chiar atrofie musculara.
La adult carenta tiaminei se manifesta prin astenie, dureri de cap, insomnie, oboseala intensa, scaderea capacitatii de atentie si memorare, tulburari de personalitate, scaderea capacitatii musculare, chiar pana la parestezii sau pareze. Palpitatii, tahicardie, aritmie, edeme, scaderea poftei de mancare, constipatie, scaderea tesniunii arteriale etc.
Cand apare carenta de vitamina B1?
Carenta de tiamina apare atunci cand:
– Sunt consumate in exces glucide rafinate: zaharuri, bomboane, dulciuri din comert, prajituri, ciocolata etc.
– In cazul tratamentelor cu antibiotice;
– Consumul de cafea, alcool, ciocolata (cafeina) in exces;
– In stres fizic si psihic;
– In alimentatia insuficient variata, cand produsele care contin vitamina B1 lipsesc din nutritia zilnica;
– La sugar cand mama prezinta carenta;
– In diabetul necontrolat etc.

Ce se intampla in excesul de tiamina?
Vitamina B1 nu ramane in organism, in fiecare zi dupa utilizarea sa metabolica excesul se elimina prin urina, de aceea este necesar aportul zilnic de vitamina B1. Nu se cunosc excese ale acestei vitamine, au fost descrise unele efecte secundare la administrarea intravenoasa de tiamina, aparute probabil pe fond alergic.

Care sunt efectele vitaminei B1?
Tiamina este supranumita si „vitamina bunei dispozitii” pentru ca este indispensabila bunei fucntionari a sistemului nervos, avand efecte tonice. Ea intra in structura unor elemente neuronale, in structura acizilor nucleici si a nucleotidelor inca de la riboza, fiind utila astfel majoritatii celulelor coprului.
Pentru ca glucoza este „principalul combustibil al creierului”, iar vitamina B1 intervine in metabolismul glucidelor, are rol in stimularea starii de bine, a optimismului, combatand depresia, anxietatea, oboseala si alte tulburari neuropsihice.
Imbunatateste in mod considerabil functia musculara si controlul nervos al muschilor, de aceea in carenta se instaleaza paresteziile sau chiar parezele.
Are rol in activarea/formarea unui mare numar de enzime in corp, prin esterificarea cu acid fosforic, rezultand tiamin-pirofosfatul.
Imbunatateste excitabilitatea nervoasa si scade febra musculara, prevenind aparitia acesteia in exercitiile fizice intense.
Alte beneficii ale vitaminei B1:
- Intra in sinteza acetilcolinei, un neurotransmitator important pentru buna functionare a tuturor organelor interne.
– Este utila in protectia materialului genetic si previne cancerul;
– Are usor efect diuretic, scazand edemele;
– Combate tulburarile intestinale, regland tranziutul, asadar este utila atat in constipatie cat si in diaree.
– Este utila in prevenirea raului de mare, raului de inaltime, raului de avion etc.
– Previne bolile de inima;
– Stimuleaza atentia si memorarea, avand rol important in procesele de invatare sau suprasolicitare psihica.
– Diminueaza durerile postoperatorii, dentare, musculare, intestinale sau durerile de cap (cefaleea);
– Creste indirect imunitatea si rezistenta la infectii;
– Adjuvant in tratamentul Zonei Zoster;
– Echilibreaza apetitlul;
– Elimina insomniile;
– Are efecte detoxifiante, protejand organismul impotriva radicalilor liberi.
Ratia de vitamina B1
Ratia zilnica de tiamina recomandata de Organizatia Mondiala a Sanatatii este de 0,6 mg vitamina la 1000 de calorii, ratia tiaminei fiind dependenta de consumul de calorii, deci de activitati si stil de viata. Aceasta recomandare este potrivita persoanelor cu activitate psihica si fizica moderata.
Necesarul de B1 creste in:
- Administrarea de antiacide gastice;
– In administrarea anticonceptionalelor sau a altor medicamente precum antibiotice;
– In caz de efort fizic intens, la sportivi, la cei care fac zilnic peste o ora de sport intens;
– La gravide si in perioada de alaptare;
– In perioadele de suprasolicitare intelectuala;
– In cazul alimentatiei bogate in dulciuri;
– In colitele de fermentatie etc.

de 5 ori mai mult fosfor: Fosforul este important pentru regularizarea batailor inimii si in trasmiterea impulsurilor nervoase. Acest element chimic se absoarbe numai cu ajutorul calciului si a vitaminei C. Pentru a fi eficiente, calciul si fosforul trebuie sa se afle in organism intr-un raport de doi la unu.
Fosforul ajuta in procesele de crestere si de vindecare. Fosforul asigura energia si vigoarea organismului prin influenta pe care o exercita asupra metabolizarii lipidelor si polizaharidelor. Atenueaza durerile cauzate de artrita . Fosforul mentine starea de sanatate a gingiilor si dintilor.

de 7,5 ori mai mult fier:
Beneficiile fierului:
- ajuta la profilaxia si la tratarea anemiei
- amelioreaza starile de oboseala si slabiciune
- intareste sistemul imunitar
- ajuta la tonifierea pielii
- ajuta la decongestionarea cailor respiratorii
- ajuta la cresterea si dezvoltarea organismului
- imbunatateste abilitatile mentale
- creste nivelul de energie al organismului
- promoveaza somnul si ajuta la profilaxia insomniei
- in cazul copiilor, imbunatateste concentrarea
- intareste unghiile
- reduce riscul de infectie
Rolul fierului in nutritie:
Fierul este un element esential care elibereaza oxigen sau energie in intreg organismul. Fierul ajuta la eliminarea dioxidului de carbon. Organismul absoarbe fier in functie de nevoile pe care le are. Fierul ajuta la intarirea sistemului imunitar si la cresterea nivelului energetic. De aceea este foarte important sa aveti o dieta care sa va asigure necesarul zilnic de fier.
Carenta de fier se manifesta prin: slabiciune musculara, palpitatii, anemie si dificultatea de a respira.
de 15 ori mai multa vitamina B2: Vitamina B2, cunoscuta sub numele de riboflavina este vitamina care te ajuta la limpezirea vederii, la combaterea oboselii.

Acestea nu sunt singurele beneficii ale acestei vitamine. In comparatie cu vitamina B1, riboflavina (vitamina B2) este rezistenta la caldura si acizi. Solubila in apa, o poti asimila usor in organism.

Totusi, iti recomand sa nu tii aceasta vitamina la lumina deoarece aceasta deterioreaza riboflavina.
Sanatate cu vitaminei B2 (riboflavina)

- vindeca anemia prin producerea globulelor rosii in organism;
- alaturi de vitamina A ajuta la regenerarea ochilor, in special la functiile acestora, respectiv vederea;
- previne cataracta si combate oboseala ochilor (si a senzatiilor de arsura ale acestora);
- are efecte antioxidante impiedicand imbatranirea prematura;
- este necesara in perioada cresterii mai ales in perioada fetala;
- fiind o vitamina tonica, regleaza digestia;
- este antidiabetica, antispastica si antiulceroasa;
- ajuta la regenerarea pielii, unghiilor si a parului;
- este eficienta in tratarea afectiunilor genitale cum ar fi: dismenoree, fibroame uterine, impotenta sexuala, menopauza, sterilitate, micoza genitala, leucoree.

Carenta riboflavinei:

afectiuni dermatologice, ameteli, anemie, tulburari oculare (cataracta, oboseala ochilor, usturime la nivelul acestora, conjunctivita), intarzie cresterea, scadere in greutate, tulburari digestive si nervoase. La fel ca in cazul tiaminei, riboflavina este eficienta in cazul bolii beri-beri.

Excesul acestei vitamine nu exista deoarece, la fel ca tiamina, se elimina in mod natural prin urina.

Tine cont de dozele zilnice recomandate:

- copii - 1mg, adolescenti - 1,5mg, adulti - 2mg, femei insarcinate sau care alapteaza - 2,5mg.
de 7.5 ori mai multe microelemente (calciu, zinc, potasiu) precum si alte substante antialergice, ce fac ca oul de prepelita sa diminueze cantitatea unor anticorpi responsabili de aparitia reactiilor alergice.
Toate acestea si multe altele fac din oul de prepelita singurul “medicament” care are numai “indicatii”!
Stimuleaza potenta
Cu mult inainte, in medicina populara se recomanda oua de prepelita crude ca un remediu pentru impotenta. Expertii sunt de acord cu asta, pentru ca fosforul continut in ouale de prepelita stimuleaza potenta, fara a crea efecte secundare negative. Vechii egipteni tratau inca de acum 4000 de ani impotenta si sterilitatea cu ajutorul oului de prepelita
Consolideaza imunitatea
Expertii sunt de parere ca ouale de prepelita consolideaza sistemul imunitar. Temperatura corpului prepelitelor este de 42 de grade, ceea ce le face mai rezistente la un numar de boli infectioase.
Ajuta la lupta impotriva imbatranirii
Desigur, ouale de prepelita nu sunt elixirul tineretii, dar ele sunt in masura sa faca fata multor dintre simptomele care apar odata cu varsta. Utilizarea lor de zi cu zi intareste oasele si vasele de sange, ajuta la reducerea dureri articulare, imbunatateste acuitatea vizuala si auzul.
„Efectele miraculoase produse de oul de prepeliţă în organism se datorează proteinelor de calitate superioară din ou, glucidelor speciale, care nu sunt periculoase pentru persoanele cu diabet sau pentru cele care suferă de alte boli în regimul cărora ouăle sunt interzise. De asemenea, ouăle de prepeliţă conţin aminoacizi esenţiali şi factori antialergenici. La fel de valoroase sunt şi enzimele care curăţă depunerile de colesterol de pe pereţii vaselor sanguine” , precizează Eugen Giurgiu, doctor în biochimie, cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie.
Grăbesc recuperarea după o operaţie
O cură cu astfel de ouă îmbunătăţeşte calitatea vieţii bolnavilor cronici. Aceste tonice naturale ajută inima să funcţioneze normal, revigorează organismul după perioade intense de stres şi de epuizare.
În cazul bolnavilor care au suferit o intervenţie chirurgicală sau care au făcut chimioterapie, ouăle de prepeliţă grăbesc recuperarea. Beneficiile acestei terapii nu se opresc aici, deoarece cura cu ouă de prepeliţă reglează aciditatea gastrică şi digestia.
O astfel de terapie pre- şi postnatală vine în sprijinul viitoarelor mame, deoarece le ajută să nască mai uşor, iar după naştere acestea pot să alăpteze mai mult timp.
De asemenea, o cură cu ouă de prepeliţă are efecte foarte bune în cazul bolnavilor de dischinezie biliară, TBC şi celor cu afecţiuni ale rinichilor şi ficatului. Şi persoanele supraponderale, cele care au probleme cu imunitatea sau care au un nivel crescut al glicemiei îşi ameliorează starea de sănătate în urma consumului de ouă de prepeliţă.

Afla pentru ce sunt indicate ouale de prepelita si care sunt beneficiile acestora
Carnea si ouale de prepelita sunt recunoscute pentru efectele lor benefice din punct de vedere medical. Efectul tamaduitor al acestora este dovedit si acceptat chiar de catre medici. Contine intregul complex de vitamine A, B, D3, E, plus calciu, zinc, sulf si potasiu. Oul de prepelita revitalizeaza organismul uman indiferent de varsta, regleaza si imbunatateste functionarea inimii si activitatea aparatului circulator, regleaza aciditatea gastrica, amelioreaza respiratia si functia reproductiva, are efecte benefice in tratarea bolilor de rinichi si de ficat, actioneaza pozitiv asupra creierului, asupra sistemului limfatic si al celui imunologic. Dupa unii cercetatori, oul de prepelita ar diminua cantitatea unor anticorpi din organism (imunoglobina E) responsabili de aparitia reactiilor alergice.
Aceste oua se folosesc benefic in perioada pre si postnatala, cat si dupa interventii chirurgicale si radioterapii. Formeaza neuronii din sistemul nervos central la copii si intarzie procesele degenerative de imbatranire.
In orice terapie, alimentatia este esentiala, iar ouale de prepelita nu sunt medicamente de sinteza care sa oboseasca ficatul, rinichii, pancreasul sau alte organe, glande sau structuri functionale umane, ci sunt un produs natural, organic asadar, perfect adaptat nevoilor oricarui organism uman. Ele se asimileaza in organism in functie de nevoile acestuia, fara a-i produce uzura, ci dimpotriva, avand rol constructiv, incepand de la nivelul celular si pana la cel organic.

Efectele miraculoase ale oualor de prepelita sunt date de calitatea superioara a proteinei din ou si lipsa colesterolului. Acesta este singurul ou dietetic. Contine proteine, glucide speciale nepericuloase in diabet sau alte boli in care glucidele sunt interzise, lipide speciale fine si lecitine, multe vitamine, saruri minerale, aminoacizi esentiali, factori antialergici. Contine un agent anticolesterol, care curata vasele sanguine de depunerile de colesterol, inclusiv pe cele fine cerebrale. Mai contine un agent care ajuta in refacerea celulara.
Persoanele care doresc să dea jos numai câteva kilograme nu trebuie să mai ţină cură de slăbire dacă vor decide să consume ouă de prepeliţă. Dacă bei câte cinci ouă crude dimineaţa, pe stomacul gol, până la orele 15 sau 16 nu-ţi va mai fi foame. Ele taie pofta de mâncare, dar în acelaşi timp te hrănesc şi îţi furnizează energia de care ai nevoie în fiecare zi. În funcţie de metabolismul fiecăruia, cura pentru slăbit cu ouă de prepeliţă se poate ţine până când ai ajuns la greutatea pe care ţi-o doreşti. În schimb, în cazurile de obezitate trebuie ţinută totuşi cura cu 240 de ouă pentru ca rezultatele să fie vizibile.
Oul de prepelita este un medicament extraordinar, care poate vindeca o multitudine de afectiuni. Este imposibil sa nu fi auzit deja de calitatile iesite din comun ale acestui aliment foarte bogat in vitamine. O cura cu oua de prepelita rezolva probleme grave de sanatate, cum ar fi: afectiuni ale inimii, ale stomacului sau ale sistemului circulator, si asta fara nici un altfel de medicamente.
Carnea de prepelita este una dintre cele mai fine si apreciate in gastronomie, continutul scazut in grasimi si colesterol caracteristic facand din aceasta o alternativa dietetica si curativa pentru cei suferinzi de obezitate, colesterol marit, diabet.
Are puternice efecte anticancerigene si chiar inhiba cresterea celulelor canceroase.
Un remediu bun in boli preum: ulcerul gastric si duodenal, gastrita sau alte tulburari ale tractului digestiv.
Intaresc muschiul cardiac si grabesc refacerea dupa accidente vasculare cerebrale.
Sunt un stimulent puternic sexual.
Echilibreaza sistemul nervos si maresc concentrarea si memoria.
Ajuta la eliminarea nisipului si pietrelor de la rinichi si a pietrelor de la vezica biliara.
Intaresc sistemul imunitar, incetinesc imbatranirea organelor si cresc durata de viata.
Imbunatatesc aspectul pielii, unghiilor si parului si tocmai de aceea ouale de prepelita sunt folosite in mastile de fata sau in mastile pentru ingrijirea parului. Elimina toxinele si metalele grele din sange.
Chiar si pentru copii, ouale de prepelita sunt alimente minunate. Consumul a doua oua pe zi, ii fac sa creasca mai frumos si le confera o imunitate de fier.
Ouale de prepelita, cocktail de vitamine

Au de aproape trei ori mai multa vitamina B1 decat ouale de gaina, de doua ori mai multa vitamina A si B2 si de cinci ori mai mult fier si potasiu. Potentialul lor alergenic este mai mic.
Pentru o viata sanatoasa consumati oua de prepelita!


https://www.youtube.com/watch?v=ISOw8Jb63_k